Evente

26 Mars, 2019

Shqipëria, e treta në Europë për prodhimin e energjisë nga burimet e rinovueshme

Shqipëria renditet e treta në Europë, pas Norvegjisë dhe Islandës për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme, me një përqindje prej 86 përqind të prodhimit të përgjithshëm , konfirmon Eurostat. Bazuar në statistikat zyrtare, ky nivel është më i lartë në krahasim me mesataren e Bashkimit Europian (BE), ku prodhimi i energjisë elektrike…

> Read More

5 Shkurt, 2019

AREA: Vendimi për ngrirjen e hidrocentraleve nuk është ligjor

Vendimi i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë për të ngrirë kontratat koncesionare të HEC-eve të vegjël, ka shqetësuar Shoqatën Shqiptare të Energjisë së Rinovueshme, AREA, që përfaqëson pjesën më të madhe të këtyre investimeve. Ky vendim, sipas tyre, është tërësisht bllokues, aq më tepër që vjen nga një institucion që konsiderohet si partner.  “Shoqata shpreh…

> Read More

4 Korrik, 2016

Deklarate e AREAs për aktin terrorist te kryer ndaj Hec Gjegjan ne rrethin e Pukës me dt. 25.05.2016

Shoqata e prodhuesve te vegjël te energjisë elektrike, AREA, shpreh shqetësimin dhe indinjatën për aktin terrorist te kryer ndaj Hec Gjegjan ne rrethin e Pukës me dt. 25.05.2016. Ne përshëndesim punën qe po bëjnë strukturat e policisë se shtetit për te gjetur autoret e këtij akti terrorist qe ka ne themel dëmtimin e pronës private…

> Read More
Faqja 1 prej 3123

Video