Lajme

4 Korrik, 2016

Kunvendi i drejtohet ERE: Rekomandimet për 2016

Kuvendi i Shqipërisë, i ka dërguar Entit Rregullator të Energjisë, një sërë rekomandimesh, duke qenë rregullatori i vetëm dhe i pavarur për mbikëqyrjen e funksionimit të tregut të energjisë elektrike e të gazit natyror. Kuvendi, krahas ruajtjes së ekuilibrit ndërmjet interesave të konsumatorëve, shtetit dhe sipërmarrësve në këtë sektor, i ka kërkuar ERE të trajtojë…

> Read More

4 Korrik, 2016

Viti i mbrapshtë i biznesit të HEC-eve

Bizneset e HEC–eve me koncesion pësuan rënie dyshifrore të të ardhurave në vitin 2015 prej rishikimit në ulje të çmimeve të shitjes së energjisë. Tregu i koncesionarëve u zgjerua edhe me tetë operatorë të rinj në 2015-n, duke zënë 24% të prodhimit neto. Politikat rregullore kanë rënduar klimën e bizneseve private, teksa kompanitë publike kanë…

> Read More

4 Korrik, 2016

Flluska e kredive në sektorin e energjisë rrezikon të shpërthejë

Tre gjigandët e sektorit të energjisë elektrike, KESH, OSHEE dhe OST kanë në bilancet e tyre mbi 96 miliardë lekë borxhe të akumuluara ndër vite, ndërkohë që ministria e Financave beson se shanset që këto kompani të shlyejnë këto borxhe janë të pakta dhe rreziku për taksapaguesit është i lartë.

> Read More

Video